30 + år gamla tak

Enligt gällande branschregler rekommenderas husägare att  lägga om taket när det gått 30 år. Varför kan man undra? Det är för att tätskiktet har en ungefärlig livslängd på 30 år, därefter börjar pappen (tätskiktet) att vittra sönder och man har då inte ett fullgott skydd längre. Under en takomläggning tar man bort det befintliga tätskiktet som är dåligt/gammalt och lägger ett helt nytt tätskikt på råsponten.

boka takinspektion

takprojekt

VILKA TYPER AV TAKARBETEN UTFÖR VI?

Betongpannor 

Betongpannor är det absolut vanligaste takmaterialet i Sverige, då det passar utmärkt i våra väderförhållanden. Betongpannorna är tillverkade av sand, cement och vatten och finns i en rad olika färger och ytbehandlingar. De har hög precision, är lätta att lägga, har en lång livstid och är förhållandevis kostnadseffektiva i jämförelse med plåttak eller lertegelpannor. 

Lertegel

Det smarta valet för lågt lutande tak. Ytpapp ger ett säkert yttertak med en lång livslängd som klarar låga taklutningar och passar ypperligt för platta tak. Materialet väger lite och passar takkonstruktioner som inte klarar av belastningen från tegel – eller betongpannor. Eftersom taket inte behöver läktas minskar materialkostnaden, samtidigt som snabb och effektiv läggning spar på arbetstimmarna. 

Ytpapp

Det smarta valet för lågt lutande tak. Ytpapp ger ett säkert yttertak med en lång livslängd som klarar låga taklutningar och passar ypperligt för platta tak. Materialet väger lite och passar takkonstruktioner som inte klarar av belastningen från tegel – eller betongpannor. Eftersom taket inte behöver läktas minskar materialkostnaden, samtidigt som snabb och effektiv läggning spar på arbetstimmarna. 

Falsat plåttak

Falsat plåttak är ett stilfullt klassiskt takmaterial som kräver god yrkeskunskap. Falsad plåt är slitstarkt, har lång livslängd och är populärt vid restaurering och byggnadsvård. Falsad plåt lämpar sig för tak med lutning ner till 6 grader.

Takshingel

Ett lätt takmaterial som minskar risken för snöras. Takshingel är stansade, skifferbelagda asfaltsplattor. Ett shingeltak ger hela huset ett lyft men kräver att taklutningen är minst 14 grader. Takshingel väger lite och suger inte åt sig eller påverkas av fukt utan behåller sin ursprungliga vikt oavsett väderlek. Skiffern på takshingelns ovansida minskar risken för halta och snöras vintertid. Shingelplattorna häftas samman till en sömlös och säker enhet utan skarvar.

Plegel (plåt)

Plegel är ett billigare alternativ mot falsat plåttak. Plegel lämpar sig bäst på sadeltak utan många vinklar och kapningar. Plåttak är ett lättare material och belastar takkonstruktionen mindre än vad lertegel och betongpannor gör.

BOKA INSPEKTION

Omsorg & precision

Välkommen till Takeliten, där vi alltid strävar efter att leverera takläggning av absolut högsta kvalitet. Vi sätter dina önskemål och behov i fokus när du vänder dig till oss för hjälp. Med en stark yrkesstolthet, gedigen erfarenhet och en passion för takläggning ser vi fram emot att vara din pålitliga partner.

Vi engagerar oss fullt ut i varje projekt vi tar oss an, och vårt mål är att du som kund ska vara nöjd och stolt över resultatet. Hos Takeliten är vi inte bara en vanlig takfirma, vi är här för dig som vill ha hjälp av en takfirma som älskar och brinner för sitt yrke.

Lita på oss för att ta hand om ditt tak med omsorg och precision, och se hur vi förvandlar det till något enastående. Vi är stolta över att kunna erbjuda professionell takläggning som möter höga standarder och krav. Så låt oss hjälpa dig med dina takbehov, och tillsammans skapar vi ett tak som inte bara skyddar ditt hem utan också ger det en vacker och hållbar lösning. Välkommen till Takeliten, din dedikerade takfirma som levererar tak med kvalitet och passion i varje detalj.

läs mer

Hur vi jobbar

Vi på Takeliten är stolta över att erbjuda våra kunder en dedikerad projektledare som följer dem genom hela resan, från start till mål. Trygghet och kvalitet är kärnvärden för oss, och vi är alltid tillgängliga för er under hela processen och även efter att projektet är avslutat. Vi lägger stor vikt vid god kommunikation och att skapa trygga och pålitliga renoveringar. Er tillfredsställelse är vår främsta prioritet, och vi strävar efter att leverera resultat som överträffar era förväntningar. Med oss kan ni känna er trygga och säkra i hela projektet.

läs mer

FAQ

Nej, våra kunder betalar efter att vi utfört projektet. Fakturan skickas med 10 dagars betalningsvillkor.

Vi lämnar 10 års garanti på våra takomläggningar. Vi lämnar även 25 års garanti på tätskiktet via vår materialleverantör.

Ja, vi erbjuder alltid fasta priser. För oss är det viktigt att leverera det vi lovat utan överraskningar.